Renault Megane - Kullanim Kilavuzu 2020 > Çocuk koltuğu seçimi

Otomobilinizle tanışınız / Çocuk emniyeti / Çocuk koltuğu seçimi

Otomobilinizle tanışınız

Sırtı yola dönük konumda çocuk koltuğu

Bebeğin başı, bir yetişkine oranla daha ağırdır ve boynu çok hassastır. Çocuğu mümkün olduğunca bu konumda taşıyınız (minimum 2 yaşına kadar). Başını ve boynunu tutar.

En iyi yan korumayı elde etmek için sarmalayan tipte bir çocuk koltuğu seçiniz ve çocuğun başı çocuk koltuğunu geçer geçmez değiştiriniz.

Otomobilinizle tanışınız

Yüzü yola dönük çocuk koltukları

Çocukların başı ve karnı öncelikle korunması gereken kısımlardır. Araca sağlam bir şekilde yerleştirilmiş yüzü yola dönük bir çocuk koltuğu, başın darbe alma riskini azaltır.

Çocuğunuzu, boyunun el verdiği ölçüde yüzü yola dönük konumda koltuk bağlama kayışlı bir koltukta taşıyınız.

En iyi yan korumayı elde etmek için sarmalayan tipte bir çocuk koltuğu seçiniz.

Otomobilinizle tanışınız

Yükselticiler

15 kg'dan ağır veya 4 yaşından büyük bir çocuk, emniyet kemerini yapısına göre uyarlamasını sağlayan bir yükseltici ile seyahat edebilir. Yükselticinin minderi, emniyet kemerini çocuğun karnı üzerine değil kalçaları üzerine konumlandıran kılavuzlara sahip olmalıdır.

Yüksekliği ayarlanabilir ve kayış kılavuzuna sahip bir sırtlık, emniyet kemerini omuzun ortasına yerleştirmek için önerilir.

Hiçbir zaman boyun veya kol üzerine gelmemelidir.

En iyi yan korumayı elde etmek için sarmalayan tipte bir çocuk koltuğu seçiniz.

Diger materyaller:

 Renault Megane - Kullanim Kilavuzu 2020 > Çocuk emniyeti

 Renault Megane - Kullanim Kilavuzu 2020 > Çocuk koltuğu bağlantısının seçilmesi

İki çocuk koltuğu bağlama sistemi vardır: Emniyet kemeri veya ISOFIX bağlama sistemi. Emniyet kemeriyle bağlama Ani bir fren veya darbe durumunda işlevsel olabilmesi için emniyet kemeri ayarlanmalıdır.

 KIA Cee'd - Kullanim Kilavuzu 2019 > Özel sürüş koşulları

Tehlikeli sürüş koşulları Aracınızı su, kar, buz, çamur ve kum gibi tehlike arz eden koşullarda kullanırken aşağıdaki tavsiyelere uyunuz: Aracınızı dikkatli bir şekilde kullanınız ve daha uzun bir duruş mesafesi bırakınız. Ani frenleme ve direksiyon hareketlerinden kaçınınız. ABS frenleri olmayan bir araçta fren yaparken, araç tamamen durana kadar fren pedalını hafifçe pompalayınız.