KIA Cee'd - Kullanim Kilavuzu 2019 > Arka yolcu koltuğu emniyet kemeri uyarısı (mevcutsa)

Aracınızın güvenlik özellikleri / Emniyet Kemerleri / Arka yolcu koltuğu emniyet kemeri uyarısı (mevcutsa)

Arka yolcu koltuğu emniyet kemeri uyarısı (mevcutsa)

Arka koltuktaki yolcuya emniyet kemerini takmasını hatırlatmak için, kontak her açıldığında emniyet kemeri takılı olsa da olmasa da emniyet kemeri uyarı lambası yaklaşık 6 saniye boyunca yanacaktır.

Emniyet kemerinizi bağlamadan aracınızı kullanmaya devam ederseniz ya da aracınızı kullanırken emniyet kemerinizi çıkarırsanız, aracınızın hızı saatte 20 km altına düştüğünde kemerinizi takana kadar ilgili uyarı lambası yanar.

Emniyet kemerinizi bağlamadan aracınızı kullanmaya devam ettiğinizde, aracınızın hızı saatte 20 km üzerine çıktığında, emniyet kemeri uyarı sinyali yaklaşık 35 saniye ve ilgili uyarı lambası yanıp söner.

Sürüş sırasında emniyet kemeri açıldığında, hız saatte 20 km altına düştüğünde uyarı lambası yanar.

Hız saatte 20 km ve daha hızlı olduğunda, uyarı lambası yanıp sönecek ve yaklaşık 35 saniye boyunca uyarı sesi duyulacaktır.

Arka koltuktaki yolcuya emniyet kemerini takmasını hatırlatmak için, kontak her açıldığında emniyet kemeri takılı olsa da olmasa da emniyet kemeri uyarı lambası yaklaşık 6 saniye boyunca yanacaktır.

Kontak anahtarı ON konumuna getirildiğinde emniyet kemeri takılmazsa, emniyet kemeri uyarı lambası yaklaşık 70 saniye yanar.

Emniyet kemerinizi bağlamadan aracınızı kullanmaya devam ederseniz ya da aracınızı kullanırken emniyet kemerinizi çıkarırsanız, aracınızın hızı saatte 20 km altına düştüğünde ilgili uyarı lambası 70 saniye yanar.

Emniyet kemerinizi bağlamadan aracınızı kullanmaya devam ederseniz ya da aracınızı kullanırken emniyet kemerinizi çıkarırsanız, aracınızın hızı saatte 20 km üzerine çıktığında, emniyet kemeri uyarı sinyali yaklaşık 35 saniye boyunca çalacak ve ilgili uyarı lambası yanacaktır.

Arka kapı saatte 20 km hız altında açılır veya kapanırsa, araç saatte 20 km üzerinde hızla sürülse bile uyarı ışığı ve uyarı sesi çalışmaz.

Kucak/Omuz kemeri

Kucak/Omuz kemeri

Yükseklik ayarlaması (ön koltuk, mevcutsa)

En üst seviyede rahatlık sağlayabilmek için omuz kemerini bağlantı noktasının 3 ayar kademesinden birine ayarlayabilirsiniz.

Ayarlanabilir emniyet kemerinin yüksekliği boynunuza çok yakın olmamalıdır.

Kemerin omuz kısmı,omzunuzun orta kısmından, boynunuza değil kapıya yakın olacak şekilde geçip göğsünüzü saracak şekilde ayarlanmalıdır.

Emniyet kemeri bağlantı noktasının yüksekliğini ayarlayabilmek için, yükseklik ayarlama kısmını yukarı veya aşağı doğru hareket ettirerek uygun konuma getiriniz.

Yükseklik ayarlama mekanizmasını yükseltmek için, mekanizmayı yukarı doğru kaldırınız (1). Alçaltmak için ise, yükseklik ayarlama mekanizmasının düğmesine basarak (2) aşağıya doğru çekiniz (3).

Bağlantı noktasını istediğiniz konumda sabitlemek için düğmeyi bırakınız.

Yerine sabitlendiğinden emin olmak için yükseklik ayarlama mekanizmasını kaydırmayı deneyiniz.

UYARI

Emniyet kemerinizi bağlamak için

Emniyet kemerinizi bağlamak için

Emniyet kemerinizi sabitlemek için, toplayıcıdan dışarı çekiniz ve metal dili takınız.

(1) Toka (2) içine. Kemer dili tokaya kilitlendiğinde"klik" sesi duyulacaktır.

Kemeri, kalçanızı kavrayacak şekilde ayarlamanızın ardından emniyet kemerinin boyu otomatik olarak ayarlanacaktır.

Yavaş ve sakin bir şekilde öne eğilmeniz durumunda kemer uzayarak rahat bir şekilde hareket etmenize olanak sağlayacaktır.

Ancak, ani bir fren ya da kaza durumunda kemer kilitlenecektir. Aynı zamanda hızlıca öne eğilmeniz durumunda da kemer kilitlenecektir.

NOT

Emniyet kemerini toplayıcıdan dışarı çekemiyorsanız, kemeri sıkıca çekiniz ve serbest bırakınız. Bu şekilde kemer serbest kalacak ve dışarıya doğru çekilebilecektir.

Kucak/Omuz kemeri

UYARI

Emniyet kemerinin kucak kısmını, mümkün olduğunca alçak ve belinizi değil kalçalarınızı sıkıca saracak bir şekilde takınız.

Kucak kemeri belinizin üzerinde ve çok yüksekteyse, bir çarpışma esnasında yaralanma riskinizi artıracaktır. Her iki kol da emniyet kemerinin altında ya da üstünde olmamalıdır. Şekilde gösterildiği gibi kolların biri emniyet kemerinin altında diğeri ise üzerinde olmalıdır.

Emniyet kemerini asla kapı tarafında olan kolunuzun altından geçecek şekilde takmayınız.

Kucak/Omuz kemeri

Emniyet kemeri, her bir koltuk minderinde sağlam olarak sabitlenecek şekilde kilitlenmelidir.

  1. Arka sağ emniyet kemeri sabitleme tokası
  2.  Arka merkez (orta) emniyet kemeri sabitleme tokası
  3.  Arka sol emniyet kemeri sabitleme tokası

Kucak/Omuz kemeri

Arka koltuğun orta kısmındaki emniyet kemerini kullanırken, üzerinde "CENTER" (ORTA) yazısı olan tokayı kullanınız.

DİKKAT

Sol veya sağ emniyet kemerini orta emniyet kemeri tokasına kilitlemeye zorlamayın.

Arka orta emniyet kemerini merkezi emniyet kemeri tokasına kilitlediğinizden emin olunuz.

Aksi halde, yanlış bağlanmış emniyet kemeri koruma sağlayamayacaktır.

Diger materyaller:

 KIA Cee'd - Kullanim Kilavuzu 2019 > Emniyet Kemeri Sistemi

Emniyet kemeri koruma sistemi UYARI En üst seviyede koruma sağlamak için, araç hareket halinde olduğu sürece daima emniyet kemerleri kullanılmalıdır. Emniyet kemerleri en çok, koltuk arkalıkları dik konumdayken işe yarar. 12 ve daha küçük yaştaki çocuklar daima düzgün bir şekilde takılmış bir çocuk koltuğuna oturtulmalıdır. Çocukların ön yolcu koltuğunda yolculuk yapmasına kesinlikle izin vermeyiniz. 12 yaşını geçmiş bir çocuğun ön koltuğa oturtulması durumunda, çocuğun emniyet kemeri düzgün bir şekilde bağlanmalı ve koltuk mümkün olduğunca geriye alınmalıdır. Bir omuz kemerini asla kolunuzun altından veya boynunuzun arkasından geçecek şekilde takmayınız. Düzgün şekilde takılmamış olan emniyet kemerleri kaza esnasında ağır yaralanmalara neden olabilir.

 KIA Cee'd - Kullanim Kilavuzu 2019 > Arka orta emniyet kemeri

Metal dili (3) çekiniz ve tokaya (4) takınız. Kemer dili tokaya kilitlendiğinde" klik" sesi duyulacaktır.

 Toyota Corolla - Kullanim Kilavuzu 2020 > Ampuller

Aşağıdaki ampulleri kendiniz değiştirebilirsiniz. Ampul değiştirme işleminin zorluğu, ampule göre değişir. Parçalara zarar gelebileceği için, değiştirme işleminin herhangi bir yetkili bir Toyota bayisi veya güvenilir başka bir servis tarafından yapılmasını öneririz.