KIA Cee'd - Kullanim Kilavuzu 2019 > Bakım işlemleri

Bakım / Bakım işlemleri

Aracınızın hasar görmesine ya da yaralanmalara neden olmamak için bakım ya da kontrol çalışmalarını gerçekleştirirken çok dikkatli olmanız gerekir.

Yetersiz ya da eksik bakım çalışması, araçta hasara, kazaya ya da yaralanmaya neden olabilecek sorunlar çıkmasına yol açabilir.

Araç sahibinin sorumlulukları

NOT

Bakım işlemlerinin gerçekleştirilmesi ve servis kayıtlarının saklanması araç sahibinin sorumluluğundadır.

Lastiklerinizi profesyonel bir bakım servisinde kontrol ettiriniz. Kia, yetkili bir Kia servisi ile irtibata geçmenizi tavsiye etmektedir.

Aracınızda düzenli bakımın, sonraki sayfalarda gösterilen planlı bakıma uygun şekilde yapıldığını gösteren belgeleri saklamalısınız.

Araç garantilerinizin servis ve bakım gereksinimlerine uygunluğunu kanıtlamak için bu bilgi gereklidir.

Garanti ile ilgili kapsamlı bilgi Garanti ve Bakım kitapçığında bulunmaktadır.

Gerekli bakımın yapılmamasından veya uygun olmayan şekilde bakım yapılmasından kaynaklanan onarım ve ayarlamalar, aracınızın garanti süresi devam etse dahi garanti kapsamında değildir.

Araç sahibinin yapabileceği bakım çalışmaları ile ilgili uyarılar

Hatalı ya da eksik servis sorunlara neden olabilir. Bu bölümde sadece kolayca gerçekleştirilebilecek çalışmalar ile ilgili talimatlar verilmiştir.

NOT

Garanti süresi içinde kullanıcı tarafından gerçekleştirilen hatalı bakım işlemleri garanti kapsamını etkileyebilir.

Ayrıntılar için, araçla birlikte verilen Garanti ve Bakım kitabına bakınız. Yapılması gereken bir bakım ya da servis çalışması konusunda şüpheleriniz varsa, bu çalışmayı Kia yetkili servisinde yaptırınız. Kia, yetkili bir Kia servisi ile irtibata geçmenizi tavsiye etmektedir.

UYARI - Bakım çalışması

Bu nedenle, kaput altında çalışma yaparken motoru çalıştırmanız gerekiyorsa, motora ya da fanlara yaklaşmadan önce üzerinizdeki aksesuarları (özellikle yüzük,bilezik, saat ve kolye vb.) ve kravat,atkı ve benzer gevşek kıyafetleri çıkarttığınızdan emin olunuz.

DİKKAT

Diger materyaller:

 KIA Cee'd - Kullanim Kilavuzu 2019 > Motor bölmesi

Kappa 1.0L T-GDI Motor (Benzin) Kappa 1.4L MPI Motor (Benzin) Motor soğutma sıvısı haznesi Motor yağ doldurma kapağı Fren/debriyaj hidroliği kabı Hava filtresi Sigorta kutusu Akü negatif kutbu Akü pozitif kutbu Motor yağı seviye çubuğu Radyatör kapağı  Ön cam suyu haznesi

 KIA Cee'd - Kullanim Kilavuzu 2019 > Araç sahibinin yapabileceği bakım çalışmaları

Sonraki sayfalarda verilen listelerde, aracın emniyetli ve güvenilir bir şekilde çalışmasına yardımcı olmak için sıklıkla yapılması gereken kontrol işlemleri yer almaktadır.

 Toyota Corolla - Kullanim Kilavuzu 2020 > Emniyet kemerleri

Aracınızı sürmeden önce tüm yolcuların emniyet kemerlerini taktığından emin olunuz. DİKKAT Ani frenleme, ani dönüş veya kaza durumunda yaralanma riskini azaltmak için aşağıdaki uyarılara dikkat ediniz. Bunlara uyulmaması, ciddi şekilde yaralanmalara veya ölüme neden olabilir. Emniyet kemerini takma Tüm yolcuların emniyet kemerlerini taktığından emin olunuz. Emniyet kemerinizi her zaman düzgün şekilde takınız. Her emniyet kemerini yalnızca bir kişi için kullanınız. Çocuk bile olsalar, bir emniyet kemerini birden fazla kişi için kullanmayınız. Toyota çocukların arka koltukta oturtulmasını ve her zaman emniyet kemeri ve/veya uygun çocuk koltuğu sisteminin kullanılmasını tavsiye etmektedir. Düzgün oturma konumu için koltuk arkalığını gereğinden fazla geriye yatırmayınız. Emniyet kemerleri, dik oturduğunuz ve geriye yaslandığınız takdirde en iyi korumayı sağlayacaktır. Omuz kemerini kolunuzun altından geçirmeyiniz. Emniyet kemerinizi her zaman mümkün olduğunca aşağıdan, basenler üzerinden yerleştiriniz.