KIA Cee'd - Kullanim Kilavuzu 2019 > Emniyet kemerlerinin bakımı
Emniyet kemerleri asla sökülmemeli ve modifiye edilmemelidir. Ayrıca, emniyet kemerleri ve emniyet kemeri donanımının koltuk menteşeleri, kapılar veya diğer yanlış kullanım nedeniyle zarar görmemesi için dikkat edilmelidir.
UYARI
- Arka koltuk arkalığını katladıktan sonra tekrar dik konuma
getirirken emniyet kemerinin kayışına ve tokasına zarar vermemeye dikkat ediniz.
Emniyet kemeri kayışının ve tokasının arka koltuğa takılmadığından ve koltuğun arasına sıkışmadığından emin olunuz Zarar görmüş bir emniyet kemeri kayışı veya tokası yeterince güçlü olmayacaktır ve bir kaza veya ani bir frenleme esnasında gerekli korumayı sağlayamayıp ciddi yaralanmalara neden olabilir. Kayış veya kilitler hasarlı ise derhal değiştirilmelerini sağlayınız.
- Emniyet kemerleri güneşli havalarda kapalı bir araçta ısınabilir.
Isınmış emniyet kemerleri bebekleri ve çocukları yakabilir.
Periyodik kontrol
Herhangi bir aşınma veya hasar olup olmadığını tespit etmek açısından tüm emniyet kemerlerinin periyodik olarak kontrol edilmesi tavsiye edilmektedir.
Tüm hasarlı parçalar en kısa süre içerisinde değiştirilmelidir.
Emniyet kemerlerinin temiz ve kuru tutulması
Emniyet kemerleri temiz ve kuru tutulmalıdır. Kirlenen emniyet kemerleri yumuşak sabun solüsyonu ve ılık su kullanılarak temizlenebilir.
Çamaşır suyu, boya, güçlü deterjanlar veya aşındırıcı maddeler kullanılmamalıdır; bunlar kumaşın zarar görmesine ve aşınmasına neden olabilir.
Emniyet kemerleri ne zaman değiştirilmelidir?
Aracın bir kazaya karışması durumunda, kullanan emniyet kemeri grubu veya grupları tamamen değiştirilmelidir.
gözle görülür hiç bir hasar olmasa da bu yapılmalıdır. Bu durumda, sistemi profesyonel bir atölyede değiştiriniz. Kia, yetkili bir Kia servisi ile irtibata geçmenizi tavsiye etmektedir.