KIA Cee'd - Kullanim Kilavuzu 2019 > SRS Bakımı
SRS neredeyse hiç bakım gerektirmez.
Bu yüzden SRS sisteminde bakımını sizin yapabileceğiniz hiçbir parça yoktur. SRS hava yastığı uyarı lambasının yanmaması veya sürekli yanması durumunda aracınızı derhal bir yetkili servise kontrol ettiriniz.
Kia, yetkili bir Kia servisi ile irtibata geçmenizi tavsiye etmektedir.
UYARI
- Hava yastığı kaplamalarının üzerine marka amblemlerinin eklenmesi veya kaportada değişiklik yapılması da dahil olmak üzere SRS parçalarının veya elektrik tesisatının modifiye edilmesi, SRS'nin performansını olumsuz yönde etkileyebilir ve yaralanmalara neden olabilir.
- Hava yastığı kaplamalarını temizlerken yumuşak, kuru veya saf suyla ıslatılmış bir bez kullanınız. Solventler veya temizlik malzemeleri hava yastığı kaplamalarına zarar verebilir ve sistem düzgün bir şekilde açılmasına engel olabilir.
- Direksiyon simidinde, gösterge panelinde ve torpido gözünün üst tarafındaki ön yolcu panelinde bulunan hava yastığı modüllerinin üzerine veya yakınına asla herhangi bir nesne yerleştirmeyiniz, çünkü araç hava yastıklarının açılmasını gerektirecek şiddette bir darbe aldığında bu tür nesneler yaralanmaya ve hasara neden olabilir.
- Hava yastıkları şişirilirse, sistemi profesyonel bir atölyede
değiştiriniz.
Kia, yetkili bir Kia servisi ile irtibata geçmenizi tavsiye etmektedir.
- SRS elektrik tesisatını veya SRS sisteminin diğer parçalarını
değiştirmeyiniz veya sökmeyiniz.
Bunu yapmak, hava yastıklarının yanlışlıkla açılmasına veya SRS'nin çalışmaz hale gelmesine bağlı olarak yaralanmalara neden olabilir.
- Hava yastığı sistemi parçalarının atılması veya aracın hurdaya
çıkarılması gerekiyorsa, dikkate alınması gereken bir takım önlemler vardır.
Yetkili Kia servisleri bu önlemler hakkında bilgiye sahiptir ve size gerekli
olan bilgileri verebilir.
Bu önlem ve prosedürleri dikkate almamanız durumunda, yaralanma riskiniz artar.
- Aracınız suya batmışsa ve halıları ıslanmış veya aracın zemininde
su birikintisi varsa, motoru çalıştırmayınız ve bir yetkili servis ile irtibata
geçiniz.
Kia, yetkili bir Kia servisi ile irtibata geçmenizi tavsiye etmektedir.
İlave güvenlik önlemleri
- Asla, yolcuların bagaj bölmesinde veya katlanmış koltukların üzerinde yolculuk yapmasına izin vermeyiniz. Araçtaki herkes koltuklarında, dik, arkalarına yaslanmış, emniyet kemerleri takılı ve ayakları zemine basacak şekilde oturmalıdır.
- Araç hareket halindeyken yolcular koltuklarından kalkmamalı veya yer değiştirmemelidir.
Emniyet kemeri takmayan bir yolcu, kaza veya ani bir frenleme esnasında aracın içinde, savrulabilir ya da diğer yolcuların üzerine doğru veya aracın dışına fırlayabilir.
- Her emniyet kemeri bir yolcuyu korumak üzere tasarlanmıştır.
Birden fazla kişinin aynı emniyet kemerini kullanması durumunda, bir kaza esnasında bu kişiler ağır bir şekilde yaralanabilir hatta ölebilir.
- Emniyet kemerleri üzerine herhangi bir aksesuar takmayınız.
Yolcunun rahatlığını artırmayı vaat eden veya emniyet kemerinin konumunu değiştiren cihazlar emniyet kemerinin sağladığı korumayı azaltır ve bir çarpışma esnasında yolcunun yaralanma riskini artırır.
- Yolcular, hava yastıkları ile kendilerinin arasına sert veya sivri nesneler
yerleştirmemelidir.
Dizlerinizin üzerinde veya ağzınızda sert veya sivri nesneler tutmak bir hava yastığının açılması durumunda yaralanmanıza neden olabilir.
- Aracınızdaki yolcuların hava yastığı kaplamalarından uzak durmalarını sağlayınız. Araçtaki herkes koltuklarında, dik, arkalarına yaslanmış, emniyet kemerleri takılı ve ayakları zemine basacak şekilde oturmalıdır. Yolcular hava yastığı kaplamalarına çok yakınsa, hava yastığı açıldığında yaralanabilirler.
- Hava yastığı kaplamaların üzerine veya yakınına herhangi bir nesne yapıştırmayınız
veya yerleştirmeyiniz.
Ön veya yan hava yastığı kaplamaların üzerine veya yakınına yapıştırılmış veya yerleştirilmiş nesneler hava yastıklarının düzgün bir şekilde açılmasını engelleyebilir.
- Ön koltukları modifiye etmeyiniz.
Ön koltukların modifiye edilmesi, yardımcı güvenlik sistemi sensörlerinin ve hava yastıklarının çalışmasını olumsuz yönde etkileyebilir.
- Ön koltukların altına herhangi bir nesne koymayınız. Ön koltukların altına bir takım nesneler yerleştirmek, yardımcı güvenlik sistemi sensörlerinin ve elektrik tesisatı kablolarının çalışmasını olumsuz yönde etkileyebilir.
- Seyir esnasında asla kucağınızda bir bebek veya çocuk tutmayınız.
Çarpışma esnasında, kucağınızda tuttuğunuz bebek veya çocuk ciddi bir şekilde yaralanabilir hatta ölebilir.
Tüm bebek ve çocuklar düzgün bir şekilde takılmış bir çocuk koltuğuna veya emniyet kemerleri takılı bir şekilde arka koltuğa oturtulmalıdır.
UYARI
- İdeal oturma pozisyonuna aykırı bir şekilde oturmak, yolcuları şişmekte olan hava yastığına çok yaklaştırabilir, araç içindeki yapılara çarpmasına veya aracın dışına fırlayarak ciddi bir şekilde yaralanmasına veya ölmesine neden olabilir.
- Daima, arkalığı dik konuma getirilmiş olan koltuğunuzda dik, koltuk minderinin ortasında, emniyet kemerleriniz takılı, bacaklarınız düzgünce uzatılmış ve ayaklarınız zemine basacak şekilde oturunuz.
Hava yastığı sistemi ile donatılmış aracınıza yeni donanım eklemek ve aracınızı modifiye etmek
Aracınızın kaportasını, tampon sistemini, ön ucunu veya yan metal levhalarını yada sürüş yüksekliğini değiştirmek suretiyle aracınızı modifiye ediyorsanız bu, aracınızdaki hava yastığı sistemini etkileyebilir.
Hava yastığı uyarı etiketi
Hava yastığı uyarı etiketleri yolcuları hava yastığı sisteminin olası tehlikelerine karşı uyarmak üzere eklenmişlerdir.
Yasal olarak zorunlu olan bu uyarıların, çocukların maruz kaldığı risklere odaklandığına dikkat ediniz Ayrıca, yetişkinlerin maruz kaldığı risklerden de haberdar olmanızı istiyoruz. Bu riskler önceki sayfalarda belirtilmiştir.