Fiat Egea - Kullanim Kilavuzu 2016 > Tekerlek deği̇şi̇mi

Aci̇l durumda yapilacaklar / Tekerlek deği̇şi̇mi

GENEL BİLGİLER

Otomobil hızlı tamir kiti (Fix&Go) ile donatılmıştır. Bu ekipmanın kullanılması için "Hızlı tamir kiti (Fix&Go)" bölümüne bakınız.

Hızlı tamir kitine (Fix&Go)" alternatif olarak küçük yedek tekerlek de araçta bulunabilir. Takip eden sayfalardaki tekerlek değişimi talimatlarına bakınız.

KRİKO

Önemli notlar:

Bakım

Kullanılamayacağı koşullar

DEĞİŞTİRME PROSEDÜRÜ

Aşağıdaki işlemleri yapınız:

DEĞİŞTİRME PROSEDÜRÜ

DEĞİŞTİRME PROSEDÜRÜ

DEĞİŞTİRME PROSEDÜRÜ

DEĞİŞTİRME PROSEDÜRÜ

DEĞİŞTİRME PROSEDÜRÜ

DEĞİŞTİRME PROSEDÜRÜ

DEĞİŞTİRME PROSEDÜRÜ

DEĞİŞTİRME PROSEDÜRÜ

DEĞİŞTİRME PROSEDÜRÜ

DEĞİŞTİRME PROSEDÜRÜ

İşlem sona erdiğinde

NOT Eğer hafif alaşımlı bir jant değiştirilmiş ise, bunu geçici olarak yedek lastiğin (stepnenin) boşalan yuvasına yerleştirmek isterseniz, bunu ters olarak, yani dışa bakan estetik yüzü yukarı gelecek şekilde yerleştirmenizi öneririz.

UYARI

132) Patlak lastik ve krikonun yolcu bölümünde bırakılmış olması halinde, kaza veya keskin frenleme durumunda araçtaki kişilerin güvenliği için ciddi bir risk teşkil eder. Dolayısıyla, hem krikoyu hem de patlak lastiği her zaman bagaj bölümündeki uygun yere koyunuz.

133) Seyir şeridi yakınında araç tarafında tekerleği değiştirmeye çalışmak son derecede tehlikelidir: Ezilme riskini önlemek için aracın yola yeterli bir mesafede bulunduğundan emin olunuz.

134) Yürürlükteki kurallara uygun olarak otomobilin durmuş olduğunu belirtiniz: Dörtlü flaşörler, üçgen reflektör gibi.

Yolcular otomobilden çıkmalı ve güvenli bir yerde beklemelidir. Otomobili yokuş yukarı veya aşağı park etmeniz durumunda, tekerlek altına hareketini engelleyecek bir nesne yerleştiriniz.

135) Kriko, sadece bulunduğu veya aynı model otomobilin tekerleklerini değiştirmek için kullanılmalıdır. Krikoyu başka amaçlar için veya başka modeldeki araçları kaldırmak için kullanmayınız.

Kriko, otomobilin altında tamirat yapılırken kesinlikle kullanılmamalıdır. Krikonun yanlış şekilde yerleştirilmesi, kaldırılmış otomobilin düşmesine sebep olabilir. Krikoyu, üzerinde yer alan etikette belirtilenden daha ağır yükleri kaldırmak için kullanmayınız. Kar zincirleri yer tasarrufu sağlayan (küçük ebatlı) yedek tekerleğe asla takılmamalıdır.

Bu sebep ile ön tekerleklerden bir tanesi patlar ise arka lastiklerden bir tanesi öne ve yer tasarrufu sağlayan (küçük ebatlı) yedek tekerlek ise arkaya takılmalıdır. Bu şekilde acil bir durum karşısında iki adet normal çekiş lastiğini de zincir takılabilir.

136) Şişirme supabını kesinlikle kurcalamayınız. Jant ile lastik arasına hiçbir zaman başka aletler koymayınız. Lastiklerin ve yedek tekerleğin hava basınçlarını kontrol ediniz ve gerekiyorsa "Teknik özellikler" bölümünde verilen değerlere göre düzeltiniz.

137) Kriko sadece üzerinde yer aldığı otomobilin ya da aynı modeldeki araçların lastiği patlamış veya hasar görmüş tekerleklerini değiştirmek için tasarlanmış ve geliştirilmiş bir alettir. Farklı amaçlarla, ya da başka tipte araçlarda kullanılmasından kesinlikle kaçınılmalıdır. Krikoyu aracın altında yapılacak tamirat veya bakım işlemlerinde, ya da yaz-kış lastiklerini değiştirmek için asla kullanmayınız.

Bu işlemler için yetkili bir Fiat servisine başvurunuz. Havaya kaldırılmış (askıdaki) aracın altına asla girmeyiniz: Krikoyu sadece belirtilen yerlere yaslayarak kullanınız. Üzerinde bulunan etikette belirtilen ağırlıklardan daha fazlasını kaldırmak için kullanılmamalıdır. Araç kriko üzerinde iken hiçbir nedenle motoru çalıştırmayınız. Aracın havaya gereğinden fazla kaldırılması her yönüyle daha dengesiz hale gelmesine ve sert şekilde yere düşme riskine yol açabilir. Dolayısıyla aracı sadece yedek lastiği takabilmek için gereken yüksekliğe kadar kaldırınız.

UYARI

37) Manivelayı döndürürken tekerleğin serbestçe dönebilmesine dikkat ediniz ve elin yer yüzeyine sürtünerek yaralanmaması için dikkatli olunuz.

Hareket halindeki krikonun bazı aksamı da ("sonsuz vida" ve bunun bileşenleri) yaralanmalara yol açabilir: Bunlarla temastan kaçınınız. Elinize ve üzerinize yağ bulaşması halinde temizlenmesine özen gösteriniz.

38) Tekerleği yerine sabitleyen bijon somunlarının iyi sıkılmış olup olmadıklarını kontrol ettirmek için mümkün olan en kısa sürede yetkili bir Fiat servisine gidiniz.

39) Manivela döndürülürken dönüşün serbest şekilde döndüğünden emin olun ve elinizin yere sürterek yaralanmamasına dikkat edin. Krikonun hareketli aksamı (sonsuz vida ve eklemleri de) yaralanmalara yol açabilir. Bunlara temas etmekten kaçının. Yağlayıcı gres ile temas halinde, temas eden uzuvlarınızı özenle temizleyiniz.

Diger materyaller:

 Fiat Egea - Kullanim Kilavuzu 2016 > Si̇gorta deği̇şi̇mi

GENEL ÖZELLİKLER Sigortalar, elektrik sistemi için koruyucudur: Genelde bir arıza durumunda veya sistemdeki uygunsuz bir gelişme olduğunda devreye girer. Cihazlardan birisi çalışmadığı zaman, öncelikle sigortasını kontrol ediniz: İletken eleman (1-şekil 146) bozulmamış halde durmalıdır.

 Fiat Egea - Kullanim Kilavuzu 2016 > Lasti̇k tami̇r ki̇ti

AÇIKLAMA Lastik tamir kiti (şekil 165) bagaj bölümündeki hazne içinde bulunur. İlgili haznede aynı zamanda bir tornavida ve çeki kancası bulunur. Lastik tamir kitine ulaşmak için, bagaj kapağını açınız, ayarlanabilir yük platformunu eğik konuma getiriniz ve halıyı kaldırınız. Daha detaylı bilgi için önceki "Tekerlek değişimi" paragrafına bakınız.

 KIA Cee'd - Kullanim Kilavuzu 2019 > İmmobilizer Gösterge Lambası (Akıllı Anahtar Olmadan)

Bu uyarı lambası şu durumda yanar: Kontak anahtarı ON konumundayken araç, immobilizer'i anahtarınızdaki doğru şekilde algıladığında. Bu sırada, motoru çalıştırabilirsiniz. Motor çalıştıktan sonra gösterge lambası söner.